Μυλωνάκη Ευγενία

Ηθική αντίληψη και πρακτική γνώση

Η Ευγενία Μυλωνάκη σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία της Επιστήμης στο τμήμα ΜΙΘΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη φιλοσοφία στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ.  Η διδακτορική της διατριβή έχει τίτλο "From Conflict to Unity: Motivation and Practical Reason" και πραγματεύεται το θέμα της πρακτικής ορθολογικότητας.  Διδάσκει φιλοσοφία σε Αμερικάνους φοιτητές στο Διεθνές Κέντρο Μεσογειακών και Ελληνικών Σπουδών (ΔΙΚΕΜΕΣ) και σε ενήλικες στο πλαίσιο του προγράμματος "Ακαδημία Πλάτωνος".  Τον Ιούνη του 2012 ξεκίνησε το τριετές μεταδιδακτορικό ερευνητικό της έργο στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών "Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών" συγχρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Παιδείας και την ΕΕ.  Το θέμα της μεταδιδακτορικής έρευνας είναι "Ηθική αντίληψη και Πρακτική Γνώση".  Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνουν στην φιλοσοφία της πράξης, την ηθική, την πολιτική φιλοσοφία και την αρχαία φιλοσοφία.

Ντούσκος Χρίστος

Δεξιότητα και συνήθεια: η διατύπωση και χρησιμότητα μιας παραμελημένης διάκρισης

O Χρίστος Ντούσκος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Δίδαξε στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2006-2012 (Π.Δ. 407). Το θέμα της μεταδιδακτορικής έρευνας είναι η διάκριση μεταξύ της συνήθειας και της δεξιότητας, καθώς και η συμβολή της διάκρισης αυτής σε τρέχουσες διαμάχες στην φιλοσοφία της πράξης και της αντίληψης. Η έρευνα διεξάγεται σε συνεργασία με το Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και υπό την καθοδήγηση της Jennifer Hornsby και του Παύλου Κόντου.

Χρηστιάς Διονύσης
Μορφές Φυσιοκρατίας και Κανονιστικότητα: Η Διαμάχη μεταξύ "Φιλελεύθερης" και Επιστημονικής Φυσιοκρατίας και μια Πρόταση Υπέρβασής της

Ο Διονύσης Χρηστιάς είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και το διδακτορικό του στο τμήμα ΜΙΘΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν “H Δικαιολόγηση των Εμπειρικών Πεποιθήσεων”. Διδάσκει φιλοσοφία, ως πανεπιστημιακός υπότροφος, στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Το θέμα της μεταδιδακτορικής του έρευνας είναι “Μορφές Φυσιοκρατίας και Κανονιστικότητα: Η Διαμάχη μεταξύ ‘Φιλελεύθερης’ και Επιστημονικής Φυσιοκρατίας και μια Πρόταση Υπέρβασής της”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη γνωσιολογία, τη μεταφιλοσοφία, τη φιλοσοφία του Wilfrid Sellars και των επιγόνων του (McDowell, Brandom), και τη διαμάχη μεταξύ φυσιοκρατικών και κανονιστικών αντιλήψεων αναφορικά με τη συσχέτιση του νου με τον κόσμο.