ΧΑΡΤΕΣ

Πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Σύντομες οδηγίες για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο Πατρών:

Από την Αθήνα στο Πανεπιστήμιο

Ερχόμενοι από Αθήνα μέσω της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, ακολουθήστε τη δεξιά παρακαμπτήριο αμέσως μετά τα διόδια. Μετά από 300 μέτρα, στο σημείο όπου ο δρόμος χωρίζεται, ακολουθήστε την αριστερή οδό που περνά κάτω από την γέφυρα και μετά 500 μέτρα θα δείτε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκεί αρχίζει και ο χώρος του Πανεπιστημίου.

Από την Πάτρα στο Πανεπιστήμιο

Με αυτοκίνητο:
Το Πανεπιστήμιο απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη. Από το κέντρο της Πάτρας, ακολουθήστε την οδό Κορίνθου μέχρι το τέρμα της, μετά ακολουθήστε την οδό Πανεπιστημίου και λίγο μετά το κλειστό γυμναστήριο "Ολυμπιονίκης Δημ. Τόφαλος", πριν περάσετε το ποτάμι (χείμαρρος Χάραδρος), στρίβετε δεξιά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο Πανεπιστήμιο με σαφείς πινακίδες.

Με λεωφορείο:
Κάθε 10 - 15 λεπτά το λεωφορείο με αριθμό 6 για Πανεπιστήμιο ξενικά λίγο κάτω από την πλατεία Γεωργίου. Επειδή η γραμμή 6 δεν έρχεται αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο, χρειάζεται προσοχή και πρέπει να υπάρχει σχετική ταμπέλα στο λεωφορείο. Το λεωφορείο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ξεκινά από την Πλατεία Β. Γεωργίου και καταλήγει στο Νοσοκομείο. Για τους φοιτητές ισχύει μειωμένο εισιτήριο κατά την διάρκεια του Πανεπιστημιακού έτους.

Με ΤΑΞΙ:
Υπάρχουν περίπου 1000 ταξί στην Πάτρα τα οποία είναι διαθέσιμα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ορισμένα τηλέφωνα κλήσης ράδιο-ταξί είναι τα νούμερα 1300, 2610 346700, 2610 450000.